zondag 4 oktober 2020

Goede Girostart

 Normaal gesproken publiceer ik mijn Tourploeg voor de start van de Ronde van Frankrijk. Het plan was om dat ook te doen voor de start van de Giro d'Italia. Door de drukke laatste werkweek is deze pensionado er niet aan toegekomen. Jammer, want is strijd het liefst met open vizier.

Op Sicilië is de strijd om de roze trui gisteren losgebarsten met een tijdrit. Mijn ploeg 333m.nl scoorde met 147 behoorlijk goed. Daarmee kwam ik in Ploegleider van het jaar, geloof het of niet, op de 333e plaats terecht!

In een veld van 4651 deelnemers doe je het dan niet zo heel gek. 
De startploeg bestond uit de klassementsrenners Simon Yates, Geraint Thomas en Wilco Kelderman, de nummers 1, 2 en 4 van de Tirrenno-Adriatico. Bij de reserves had ik de nummers 5, 6 en 7, Aleksandr Vlasov, Fausto Masnada en James Knox, net als nummer 13, Jai Hindley. Zij stonden reserve, omdat zij plaats moesten maken voor tijdritspecialisten.

Kersvers wereldkampioen Filippa Ganna, Alex Dowsett en Edoardo Affini werden een week geleden de nummers 1, 9 en 14 in de race tegen de klok.
Het basisteam werd verder ingevuld door Joao Almeida en Diego Ulissi, twee rappe mannen, die vaak hoog eindigen in etappes. Bij de reserves heb ik nog 2 sprinters: Davide Ballerini en Andrea Vendrame.

Met de drie laatstgenoemden heb ik de nummers 2, 4 en 6 van het Italiaans kampioenschap.

De race door de Laars kan beginnen!


Geen opmerkingen: