woensdag 27 januari 2021

Schaatsgekkies


Afgelopen week stuitte ik toevallig op de site Schaatsgekkies.nl. Deze site wil ik graag onder jullie aandacht brengen onder het mom van soort zoekt soort. Als je mij een schaatsgekkie wil noemen, heb ik daar geen enkel bezwaar tegen.
Vanmorgen deed ik boodschappen op de boerenmarkt en bij "De Helianth", waarna ik de droogtraining voorbereidde, die ik vanmiddag zou gaan geven en de schaatsen sleep, die na de training van gisteren op De Uithof op sommige plekken bot waren geworden.

Vanmiddag fietste ik naar de Vondellaan, waar Walter Boon en ik op het lege parkeerterrein van de Leidse IJshal droogtraining gaf voor de kinderen van de IJVL. Er waren 7 kinderen op de training af gekomen. Na de gebruikelijke warming up met o.a. een Steigerung, kwamen de elastieken tevoorschijn.
Na deze krachtoefening deden we een estafette met halverwege een slalom tussen de betonnen palen. Deze deden we in verschillende samenstelling twee keer.
De elastieken kwamen nogmaals aan bod. Dit keer voor het oefenen van de bochtstappen en dan met name het hangen in de bocht. Daarna sloten we de training af met tikkertje. Een sprinttraining met wenden en keren tot slot.
Op weg naar huis fietste ik langs deze rij hagen, die driekleurig was: rood, geel en bruin. Een lied uit de jaren '80 kwam direct bij een schaatsgekkie naar boven borrelen.

Geen opmerkingen: