zondag 30 mei 2021

Getuigschrift


Met een dag vertraging als gevolg van een lekke band haalde ik vanmorgen het Getuigschrift voor Loffelijk gedag van mijn moeder op in het centrum van Leiden. De kleine tentoonstelling op Rapenburg 100 was afgelopen.
Met de lijst veilig ingepakt fietste ik met het getuigschrift vanuit het centrum van de Sleutelstad naar huis terug. Ik moest daarbij terugdenken aan het loffelijk getuigschrift, dat ik na mijn vertrek bij de Leidse Openbare Bibliotheek mocht ontvangen. 
Ik geef hierbij een kenmerkend citaat: "Opvallend was zijn kreativiteit, niet alleen ten aanzien van de taken, waarvoor hij stond, maar ook met betrekking tot de bibliotheek als organisatie."
Kijk, daar kun je mee thuis komen!
Na mijn vertrek bij Openbare Bibliotheek Katwijk heb ik geen getuigschrift gevraagd. Mondeling heeft de directeur mij eens toevertrouwd: "Je bent een eigenwijze stijfkop!"
Ik was het roerend met hem eens!

Ik ben niet als jaknikker in de wieg gelegd.

Als ik gelijk heb, zal ik nooit een ander gelijk geven. Als een ander gelijk heeft, dan zal ik dat wel toegeven. Zo simpel is het. 
Wat ook heel simpel was, was de taak, die mijn vrouw mij 's middags voor mij bedacht had. Heermoes wieden.

Heermoes is echter een plant, welke je niet zo makkelijk verwijderd. Ik ben er dan ook anderhalf uur mee bezig geweest en toen was ik net aan op de helft van de tuin. Maar het zonnetje scheen en het was een aangename temperatuur.

Om half 4 fietste ik naar huis, waar ik de achtertuin gereed maakte om met onze kleinzoon en zijn ouders te eten. De tuintafel haalde ik naar beneden en voor het eerst dit jaar zette ik de parasol op.

Maar ja, het getuigschrift voor de meteorologische lente werd dan ook koeltjes in ontvangst genomen.

Geen opmerkingen: