dinsdag 13 juli 2021

De gele trui

We wilden vroeg weg. Dat lukte niet helemaal. We waren om 6 uur op, ontbeten, keken goed of we niets vergeten waren en om 8 uur precies zaten we op de fiets. Via Voorschoten en de Vlietlanden reden we naar Zoeterwoude om via "'t Geertje" naar Hazerswoude-Dorp te rijden over de Midden-Nederlandroute.


Over de LF4A trapten we via Boskoop en Bodegraven naar Woerden, waar we aan de haven bij "Loef & Lij" op een terras om 11 uur eindelijk koffie en warme chocolademelk konden bestellen.

Na de carrotcake en de cheesecake gegeten te hebben, legden we de route tot Tienhoven vast. Na betaling van €18,- fietsten we door een park in Woerden. We volgden de LF4A tot Haarzuilens. Bij kasteel "De Haar" was het een drukte van belang.

Er was kennelijk een Middeleeuws festijn. Rijen dik en over honderden meters trok een stoet mensen er naar toe. In Nederland gaan we van het ene uiterste naar het andere.

Bij Maarssen staken we het Amsterdam-Rijnkanaal over en na een banaan gegeten te hebben reden we langs de Utrechtse Vecht naar Oud-Maarsseveen. Met de wind in de rug pedaleerden we op deze wisselend bewolkte dag met een snelheid boven de 20 kilometer per uur. Best snel voor een bepakte fiets.

In Tienhoven vonden we aan de onverharde weg naar Hollandsche Rading een bank met uitzicht op het trilveen. Daar lunchten we met een prachtig vergezicht op het veengebied. Een ooievaar vloog vlak over de rietkraag.
We moesten op dit pad tot tweemaal toe onze bepakte fiets door een krappe ruimte manoeuvreren. Een wielrenner tilde zijn voorwiel omhoog en was deze hindernis zo gepasseerd.
"Jullie houden het niet droog", zei hij: "Binnen een uur gaat het regenen."

Deze weersvoorspelling klopte goed. Door de bossen bij Lage Vuursche en Baarn was het nog zonnig, maar bij Eemdijk zaten we precies aan de rand van een vrij heftige bui. We trokken onze regenjassen aan, die we een paar kilometer verder al weer uit konden trekken.
Langs de rand van Bunschoten fietsten we langs een vrij rustige provinciale weg naar Nijkerk. Zondagsrust?
In het centrum kochten we bij "IJsco" twee ijsjes, terwijl Ada haar derde kopje koffie nam.
Door de bossen reden we via Huinen richting Putten. De lucht werd steeds dreigender. Bij Landal Greenparks gingen we een restaurant in voor een kop thee, terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam. Dit ging vergezeld van donder en bliksem.

We konden hier niet kamperen, maar wel op "'t Ravenest" een paar kilometer verderop. Zodra het droog werd, fietsten we er heen. 

We hadden een rustig plekje achter het toiletgebouw op deze leuke camping. Na het opzetten van de tent in licht gespetter was ik in een euforische stemming.
In de Tour de France had de AustraliĆ«r Ben O'Connor de Alpenetappe gewonnen. 

Na het afhaken van Primoz Roglic en Mathieu van der Poel  uit mijn team 333m.nl had ik  desondanks een topdag in deze bergetappe. Met de nummers 1, 2, 3, 6, 8 en 14 had ik 184 punten behaald en was negende geworden in de etappe bij Ploegleider.

In het algemeen klassement stond ik met 891 punten op de eerste plaats!

Na me gedoucht te hebben, reed ik in de gele trui naar Putten, waar Ada en ik bij "De Huifkar" groentesoep en een pannenkoek aten.

Met een goudgele Brugse Zot na 125 kilometer fietsen hadden we een feestmaal. Terug op camping "'t Ravenest" stond de kilometerteller op 128. We konden nagenieten van een prachtige fietstocht!

Geen opmerkingen: