woensdag 6 mei 2009

"Maar ik ken Bert..."

's Ochtends ben ik naar kapper Eric gegaan om met een zeer kort kapsel aan de marathon te kunnen beginnen. Daar je ongeveer de helft van je lichaamswarmte via je hoofd kwijtraakt, is het handig als je met een kort kapsel aan de marathon aan de start staat. Bij de kapper kwam Sieger van der Geest, die ik schaatsles heb gegeven, met zijn vader binnen.
Terwijl ik op de stoel zat, vroeg Eric: "Meneer Van der Geest, gaat u nog meelopen op 17 mei?" Het antwoord was: "Waarschijnlijk de 10 km", waarop Eric, wijzend op mij, zei: "Deze meneer gaat de marathon lopen." Het antwoord verbijsterde de kapper: "Maar ik ken Bert...", waarop we allemaal in de lach schoten.
Hoe het daarna met Sieger is afgelopen is hier te zien:

's Avonds kon ik met mijn aerodynamische kapsel aan de slag in Noordwijk. Andrea Landman, Wil Verbeij, Jaap de Gorter, Jos Drabbels en ik vertrokken bij de geblesseerde Hen van den Haak, met wie we na het lopen een gezellige afdronk zouden hebben.
In de harde wind liepen we over het brede strand naar Duindamse slag om door de duinen terug te lopen. We liepen over allerlei bospaden, waardoor je constant duinen op en af moesten lopen. Als extraatje namen we ook nog een duinopgang als extraatje mee. De geplande training van 40 minuten werd er een van een vol uur. Het was al met al een pittige training, die het laatste stuk ook nog eens in de stromende regen plaatsvond. Zoals u ziet: ik ben aan de rustperiode voor de marathon begonnen.

Geen opmerkingen: