zaterdag 23 mei 2009

NK Skeeleren

Met Hemelvaartsdag begon het NK Skeeleren op de ijsbaan in Leiderdorp. Om kwart over 11 was ik bij Jaap de Gorter, We gingen er op de fiets naar toe. Vandaag stond de 500 meter op het programma. We hebben de laatste series gezien en de kwartfinales. Er bestaat een groot verschil met de 500 meter schaatsen, waar 2 personen tegen elkaar in de baan rijden en halverwege van baanhelft moeten wisselen. Hier rijden 4 of 5 skeeleraars tegen elkaar en de beste 2 gaan door naar de volgende ronde.
Lekker in het lentezonnetje op de zeer matig gevulde tribune konden we genieten van behoorlijk hoge snelheden. Wat opviel, was de grote verschillen, die gemaakt werden in de 2 bochten. Sommige skeeleraars beschikken over een fabuleuze bochtentechniek!
Eén van de blikvangers was Elma de Vries, kampioene bij het marathonschaatsen, winnares van de Alternatieve Elfstedentocht, deelnemer aan het Europees kampioenschap allround en wereldkampioenschap afstanden en veelvuldig Nederlands kampioene bij het skeeleren. Kortom: een alleskunner.

Van de IJVL kwam alleen Peter Groen, deelnemer aan de SIC-cursus einde 2008, in aktie op de 500 meter. Beide keren plaatste hij zich moeiteloos voor de volgende ronde. Daar we beiden nog wat te doen hadden, verlieten we de skeelerbaan in Leiderdorp om half 2.
Thuis gekomen ging ik 's middags nog een stukje hardlopen: een hersteltraining van een kilometer of 5. Je voelt na een kilometer al, welke spieren zondag een aardige opdonder hebben gekregen, maar naarmate je langer loopt, verdwijnen de pijntjes. Daar is een hersteltraining ook voor bedoeld.

Geen opmerkingen: