zaterdag 2 mei 2009

Hijo de la luna


Terwijl het met mijn voorbereiding op de marathon goed gaat, gaat het met zoonlief in Spanje een stuk minder. Nadat hij een paar weken geleden met een keelontsteking was afgestapt, werd met antibiotica zijn conditie fors ondermijnd. Een paar weken later kreeg Siebe opnieuw keelontsteking.
Afgelopen dinsdag hoorde ik van verpleegkundige Jos Drabbels, dat dit heel normaal is. De eerste keelontsteking wordt meestal veroorzaakt door bacteriƫn, die de keelwand ruw maken. Als de bacteriƫle keelontsteking dan is overwonnen, dan volgt vrij vaak een virale: de virussen vinden dan een gespreid bedje.
Nu zijn ze in Spanje niet zo moeilijk met het voorschrijven van antibiotica, dus ook voor de virale ontsteking zou Siebe antibiotica moeten slikken, terwijl dat bij virussen helemaal niet helpt! Het helpt alleen je contitie verder achteruit. En als topsporter moet je het juist van een puike conditie hebben! Indien die ontbreekt, ga je lopen piekeren, hetgeen al helemaal niet bevorderlijk is voor goede prestaties.
Waar Siebe droomde van een plaats in de zon, is het vooralsnog meer een plaats in de schaduw.
Maar goed, Siebe is een doorzetter en doorzetters komen er altijd, ook al is Siebe voorlopig nog een "zoon van de maan", in het Spaans te vertalen als "Hijo de la luna".

Geen opmerkingen: