maandag 23 juli 2012

Een perfecte dag

Het gebeurt niet vaak, dat Tim de Beer te vroeg is, laat staan een half uur. Maar gisterenochtend was het zo ver. We hadden met wat vrienden afgesproken om te gaan fietsen. De afspraak was al een maand geleden gemaakt, maar na een behoorlijk lange periode van koud en nat zomerweer hadden we schitterend weer.
Om half 11 stonden Tim en zijn neef Peter Zwart voor de deur, terwijl wij nog van alles aan het regelen waren voor de ontvangst. Gelukkig moest Tim nog wat sleutelen aan zijn fiets, zodat wij ongestoord verder konden gaan met onze voorbereidingen.
Nel en Bas Warnink kwamen op de afgesproken tijd, zodat we in de tuin konden genieten van de door Ada gemaakte vruchtentaart.

Ter gelegenheid van mijn verjaardag had ik van de gasten een grote fles Palm, de cd "Des Duivels Oorkussen" van Chimera en "Het Hollandse spreukenboekje" ontvangen.

Eén spreuk wil ik u niet onthouden: "Het kan vriezen, het kan dooien, maar als je op je bek gaat, zijn ze te laat met strooien".
Na de lunchpakketten klaargemaakt te hebben, vertrokken we om kwart voor 1 op de fiets langs de rand van de Stevenshof naar de Velostrada, waar Tim bijzonder in zijn nopjes was met het bord "Auto te gast".

We reden door naar de Horstlaan, waar we het bord "Verboden toegang voor wandelaars en onbevoegden" negeerden en doorreden naar de toegangspoort. De bewaking van Willem-Alexander van Buren was bijzonder alert, maar niet bepaald gastvrij, terwijl Tim toch bevoegd is om onderwijs te geven.

Derhalve fietsten we maar door naar de lommerrijke Landgoederenroute, waar we aan een tafel onze lunch aten. Toen we net weg wilden rijden kwam er een stel aangefietst met een hond. Het brave beest kwam de tennisbal telkens weer bij ons apporteren.
Over een weg, die opnieuw bestraat werd en er nu meer uitzag als een zandpad, kwamen we uiteindelijk op het fietspad naar Meijendel. Het parkeerterrein bij de Boerderij was behoorlijk vol: heel Holland trok er op deze mooie dag op uit.

Wij reden door naar "Paviljoen De Duinen" tussen Wassenaar en Katwijk, waar we op het terras muntthee, maltbier of witbier dronken, terwijl we allerlei leuke verhalen opdisten.
Joep Kapiteyn en Bas zouden op een avond naar een optreden van "The Virgin Prunes" gaan in Rotterdam. Vooraf gingen ze nog wat eten in een eetgelegenheid, toen er een stel jonge Ieren binnenkwam. Ze raakten met elkaar aan de praat en het was reuze gezellig, maar op een gegeven moment moesten mijn vrienden toch weg om niet te laat te komen voor het optreden. Groot was de verbazing, toen "The Virgin Prunes" opkwam: de jonge gasten, waar Bas en Nel zo gezellig mee hadden zitten kletsen....

Via de boulevard van Katwijk en de Cantineweg fietsten we door naar de volkstuin. Wat in het vat zit, verzuurt niet, en dat klopte, want op deze zonovergoten dag ging het de dag ervoor in een emmer koud water gezette Grimbergen blond er prima in. Ada liet onze gasten de tuin uitgebreid zien, waarna we ons huiswaarts bewogen. De teller stond op 45 km.
We hadden een mooie, gevarieerde fietstocht achter de rug en konden ons op deze zwoele zomeravond gaan wijden aan de barbecue. In de tuin aten we de kipsaté met voornamelijk groente uit eigen tuin.
En als schaatsliefhebbers zorgden we er voor, dat er ijs toe was. Met aardbeien en slagroom. Al met al hadden we, ondanks dat het de 22e was, volop genoten van een perfecte dag!

Geen opmerkingen: