donderdag 5 juli 2012

Tropentraining

Gisterenavond aten Ada, Siebe en ik een maaltijd, die vrijwel volledig uit de eigen volkstuin afkomstig was: tuinbonen, aardappels, komkommer en sla. Alleen de worstjes hadden we bij de slager vandaan.
Onder een dreigend wolkendek vertrok ik naar de ijsbaan van Leiderdorp, waar we skeelertraining hadden onder leiding van Dick van Goozen en Tjeerd Wierdsma. Het was een warme, broeierige avond, maar gelukkig koel je wel een klein beetje af door de snelheid van het skeeleren.
De training was wederom een combinatie van techniek- en conditietraining, met o.a. 4 keer 2 rondjes voluit met 2 minuten rust tussendoor en een aantal Steigerungen. De balansoefeningen kregen we ook weer voorgeschoteld. En ook al was Dick tevreden over mijn vooruitgang met het laten hangen van het achterste been, er valt nog heel wat te verbeteren.
De bui, die de hele avond in de lucht hing, trok langs Leiderdorp, al vertrouwde ik het niet helemaal, toen wij na de training op het terras een biertje dronken. Het begon ineens hard te waaien. Dat kan een teken zijn, dat er een flinke bui aan komt.
Ik fietste dus snel naar huis, maar gelukkig bleef het droog.
Vanmorgen in het plakkerig warme weer in een paar etappes boodschappen wezen doen, waarna ik om half 11 een blokje van een kilometer of 6 ben wezen lopen door en langs de rand van de Stevenshof.

Het was in het zonnetje een echte tropentraining.

Geen opmerkingen: