zaterdag 14 augustus 2010

Verstoppertje spelen


In de sportwereld bestaat een uitdrukking, die verwijst naar iets, wat iedereen als kind wel eens gedaan heeft: verstoppertje spelen. Vooral voor en tijdens belangrijke individuele wedstrijden wordt van favorieten vaak gezegd: "Hij speelt verstoppertje!"
Deze favoriet doet dan net, alsof hij niet in vorm is, zodat hij de tegenstanders in slaap kan sussen, om dan op het juiste moment genadeloos toe te kunnen slaan.
Nu lopen Hans Boers en ik geregeld samen hard in het weekeinde. Voor deze zonnige zaterdag hadden we voor de verandering eens afgesproken om de racefietsen te pakken als training voor de Mergellandroute in september.
We hadden om 2 uur afgesproken bij café Cronesteyn. Ik was er op die tijd, maar zag Hans niet. Geen probleem, want hij wil nog wel eens een paar minuten te laat komen. Ik ging langs de kant van de weg staan, want het was druk met fietsers en een enkele automobilist. Ik koos ervoor om voor een grote, hoge struik te wachten aan de kant, vanwaar Hans aan zou komen fietsen. Af en toe keek ik om, of hij toch niet van de andere kant kwam.
Na een minuut of 20 was Hans er nog niet. "Zeker een lekke band" dacht ik. Ik keek nog een keer om, en zag Hans van de andere kant van de struik de weg op rijden. Hij had daar minstens een kwartier gestaan en had aan de andere kant van de struik post gevat, zodat hij zicht had op de brug, waarover ik aan moest komen rijden. Hij had zelfs nog naar Ada gebeld, waar ik bleef....

Lachend om dit misverstand kortten we de route wat in, want Hans kon op iemands seizoenkaart naar Ajax-Vitesse vanavond. We reden via Zoeterwoude-Weipoort langs de N11 door ons mooie polderland naar Hazerswoude-Dorp en vandaar via een slinger langs de provinciale weg naar Benthuizen, waar we voor € 1,- p.p. bij de molen op een terrasje (ja, dat moeten we ook oefenen voor Zuid-Limburg!) koffie en thee dronken. Voor dit luttele bedrag kregen we er ook nog een plak eigengebakken kruidkoek bij!

Via Stompwijk reden we langs de Vogelplas, waarna we ieder ons weegs gingen, na beiden een kilometer of 50 getraind te hebben.
De rest van onze trainingsgroep is bij deze alvast gewaarschuwd, want wij zijn al begonnen met verstoppertje spelen!

Geen opmerkingen: