donderdag 21 juni 2012

Een blaadje tussen de wielen

Gisterenavond fietste ik op weg naar de skeelerbaan in Leiderdorp even langs het huis van Frits van Huis. Als deelnemer aan de Zelfstedentocht van 11 februari had hij nog een exemplaar tegoed van "De Elfsteden toch gereden".

Uiteraard kreeg hij een gesigneerd exemplaar. De opdracht luidde: "Voor Frits. Hij moest zijn broer Wim verselijk missen!!" De twee uitroeptekens zijn op nadrukkelijk verzoek van mijn Elfstedenmaatje toegevoegd.

Het was heerlijk warm. Op deze zwoele zomeravond hadden we weer een prima skeelertraining van Dick van Goozen. Een groep van 32 skeeleraars kreeg een gevarieerde les voorgeschoteld met eerst 5 minuten redelijk voluit rijden, waarna een piramide volgde met eerst 6 keer 15 seconden voluit en daarna 15 seconden uitrijden met een hangend been achter het standbeen. Je moest zo lang mogelijk wachten, voor je van standbeen wisselde.

De volgende stap was 6 keer 30 seconden voluit en 30 rust en daarna 6 keer een minuut van beiden, waarna we in omgekeerde volgorde gingen aftellen.
Met een groepje van 7 IJVL-leden fietsten we na een afzakkertje in de kantine terug naar huis. Het was net "Tien kleine negertjes".

Iedere keer verdween er een.
Na afscheid genomen te hebben van Jaap de Gorter, die de G-schaatsers skeelerles had gegeven, kwam ik Douwe Kinkel tegen, met wie ik nog een tijdje praatte over de fantastische natuurijsperiodes van de afgelopen jaren.

Ondanks de voorspellingen van regen was het vanochtend bewolkt, maar wel droog. Pas vanavond ging het regenen, maar toen gingen de hemelsluizen ook goed open met enkele flinke donderklappen.

Vanmorgen skeelerde ik over het droge asfalt vrijwel hetzelfde rondje als vorige week donderdag: over de Rijndijk en de Velostrada naar Leidschendam en via dezelfde route weer terug. Door de soms flinke wind waren er stukken asfalt met vrij veel blaadjes. Op een gegeven moment had ik het idee, dat mijn rechterskeeler niet zo lekker rolde. Dat klopte. Er was weliswaar geen spaak tussen de wielen gestoken, maar een blaadje tussen de wielen rolt ook niet zo lekker.

Geen opmerkingen: