zaterdag 9 juni 2012

Eureka Susten 3XP

Ana wist niet, wat ze meemaakte, toen ik in redelijk gematigde Oranje-outfit naar beneden kwam om Nederland-Denemarken te bekijken. Het is wel eens erger geweest. Zoiets kennen ze in Spanje niet. De verwachting was, dat Oranje ook nu wel weer van de altijd stugge Denen zou winnen, maar helaas, de Scandinaviërs werkten hier niet aan mee. Het bleef dus erg stil in de straat.
Het hesje met "Buiscoach" had dus niet gewerkt. En al helemaal niet, als Ada mij meer aanwijzingen geeft dan ik haar!

Het zal kortom een heidens karwei worden om deze "Poule des doods" te overleven. Maar goed, in 1988 begonnen we ook met een 1-0 nederlaag....
Toch heeft deze dag niet alleen kommer en kwel opgeleverd. Vanmiddag ben ik naar Leiden Centraal gefietst om met Ada naar Haarlem te treinen. Een wandeling door het gezellige centrum van de Spaarnestad bracht ons bij Soellaart in de Kleine Houtstraat.
Bij het opzetten van onze 18 jaar oude Esvo Blackfoot op camping "De Landerije" in Basse bleek, dat het rubber, waarmee je het grondzeil van de binnentent met een haring vast kon zetten, op een hoek verteerd was. De laatste jaren hadden we wat meer kleine mankementen gehad, maar onze conclusie was: nu is de tent echt op.
De afgelopen weken heb ik op internet gezocht naar diverse lichtgewicht koepeltenten. Het uitgangspunt was een Eureka Bighorn 3XDi. Deze tent hadden we vorig jaar op een camping in Münster gezien. Bij het bekijken van de specificaties vond Ada deze tent met een langte van 5 meter toch te groot.
Verder zoeken bracht ons op de Eureka Susten 3XP.

Deze tent zag er goed uit.

Het enige, waar we over twijfelde, was de hoogte. Deze was 1.30.

Als we weer 18 jaar met deze tent doen, zijn we zo'n 75 jaar en of het bukken dan nog zo soepeltjes gaat, in natuurlijk nog een vraag.

We keken dus ook nog naar andere tenten, zoals de Big Agnes Wyoming Trail SL2, die Bever in de aanbieding had. Deze tent is 1.45 hoog. Er zit echter maar een ingang in. Wat dat aangaat zijn we verwend geraakt met de Esvo Blackfoot. Doordat je 4 openingen had, kon je altijd aan de zijde, waar de (harde) wind niet op stond, de tent verlaten.
We reserveerden de Eureka Susten 3XP bij Soellaart en gingen deze ophalen, waarbij we uiteraard in deze speciaalzaak keken, of er geen andere tenten waren, die nog beter geschikt waren voor onze fietsvakanties. Wij zagen deze niet, dus voor € 237,95 kochten we de tent.

Verder pasten we een aantal afritsbroeken, om allebei met een superlichte broek naar Leiden af te kunnen reizen. Na 20 jaar kocht ik ook weer eens een nieuwe zwembroek, terwijl de zonnehoed na een jaar of 15 ook vervangen werd. Ada vond nog wat mooi zittende maar zeer praktische bovenkleding.
Ada en ik waren dus geslaagd. Dat kon van Oranje helaas niet gezegd worden....

Geen opmerkingen: