zaterdag 27 januari 2018

"Ik wil de partijen niet tegen elkaar opzetten...."

Voordat ik op de fiets naar de Lokhorstkerk stapte, hoorde ik op de radio eerst Nynke Laverman live zingen en daarna, dat Tijmen Snel de 500 meter op het Nederlands kampioenschap allround gewonnen had. Als eerste trainer van dit IJVL-lid volg je de verrichtingen van deze neo-senior met meer dan gemiddelde belangstelling.
In de Lokhorstkerk hadden we de tweede repetitie van het project "Opus Cuatro" van de Leidse Koorprojecten onder de bezielende leiding van Wim de Ru.
We zongen het "Gloria" uit de "Misa Criolla" van Ariel Ramirez nog een keer door, waarbij het slotdeel extra aandacht kreeg. Daarna kwam het "Credo" aan bod.
Dit "Credo" had soms lastige ritmes. Dit ontlokte Wim op een gegeven moment de uitroep: "Ik wil de partijen niet tegen elkaar opzetten, maar de tenoren zingen het ritme precies zoals het op papier staat!"
Daar konden wij een voorbeeld aan nemen.
Na de pauze vervolgden we met "El Naciemiento" uit "Navidad Nuestra", eveneens van Ramirez. Als geheel ging het voor de eerste keer niet onaardig, maar er zaten een paar heel lastige sprongen in, waar we nog goed op moeten oefenen.
Maar zoals algemeen bekend: oefening baart kunst!

Geen opmerkingen: