zaterdag 13 januari 2018

Project Opus Cuatro

Vanmiddag begonnen we met het Leidse projectkoor aan "Project Opus Cuatro". Het is een relatief kort project. Op zaterdag 21 april is de uitvoering van de "Misa Criolla" en "Navidad Nuestra" in de Marekerk. Helemaal nieuw was dit niet, want in 2014 mochten we meezingen met "Opus Cuatro".
Daar dit de laatste Europese tournee is van deze 4 Argentijnse rasmuzikanten, die alles met hun stem kunnen, mochten we ons opnieuw gaan verdiepen in de "Misa Criolla" van Ariel Ramirez.
De hernieuwde kennismaking viel niet tegen.
Het "Kyrie" ging best wel goed, zeker als je in aanmerking nam, dat de meeste koorleden het nog nooit gezongen hadden. Wat dat aangaat was het "Gloria" al lastiger.
Als slotnummer van deze eerste repetitie onder de bezielende leiding van Wim de Ru werd "El Nacimiento" uit "Navidad Nuestro" doorgezongen.
Er zijn nog wel wat puntjes op de i te zetten. Zo geniaal zijn we nou ook weer niet....
Dat zullen we met het Spaans ook niet worden. Maar het oefenen op Spaanstalige teksten kwam wel op het juiste moment. Vanmorgen hadden we net een treinreis naar het prachtige Asturias vastgelegd.
Vliegen is veel voordeliger, maar veel vervuilender. Vanmorgen was net op de radio hoeveel. Met een vliegreis naar Bali of Thailand met je gezin stoot je net zoveel CO2 uit als met 4 jaar autorijden. Dit alles is mogelijk, doordat er geen cent accijns zit op de kerosine. Vandaar ook de ongebreidelde groei van Schiphol.
En als schaatsers ergens last van hebben, dan is het wel het mede door vliegverkeer veroorzaakte broeikaseffect.
Het kwam dus mooi uit dat ik aansluitend op de koorrepetitie door kon fietsen naar "Het Koetshuis" voor de nieuwjaarsreceptie van GroenLinks. Daar sprak ik diverse mensen waaronder scheidend raadslid Yvonne van Delft en CDA-raadslid Julius Terpstra, die zich beiden met hart en ziel hebben ingezet voor de komst van IJshal "De Vliet". Waarvoor onze hartelijke dank.
Yvonne was heel blij, dat ze de afronding van de 3 grote sportcomplexen in deze raadsperiode nog mocht meemaken.
Daarin staat ze beslist niet alleen. Alle schaatsers uit de Leidse regio delen dit standpunt!

Geen opmerkingen: