vrijdag 26 januari 2018

"Ik vertrouw jou niet!"

Toen ik om 10 over 5 de Leidse IJshal binnen stapte, zag ik curlingspullen, een paar stepsleeën, een serie pilonnen en wat kleine doeltjes op de buitenbaan staan. 
"Er zal wel een curling-clinic komen", dacht ik.

Ik liep verder en zag Jos Drabbels op een bank de schaatsen aantrekken. Met zijn werk hadden ze een sportief uitje. In twee ploegen werkte men een circuit met allerlei spelletjes op het ijs af, waarbij men elkaar probeerde af te troeven.
Nadat ik de pilonnen van de IJVL uit de kast gehaald had, deelde ik een vijftal vijfrittenkaarten uit en tekende ik eenzelfde aantal. Het zou dus een aardig volle bak worden.
Op het moment, dat ik de binnenbaan op reed, zag ik een van de nieuwkomers, die ik ook bij de buitenschoolse sport heb gehad, onderuit gaan. Hij had een tand door de lip en moest naar de EHBO.


Het spreekt voor zich, dat dit enige commotie gaf, zodat we de les met een kleine 30 kinderen konden beginnen. Met een paar minuten vertraging begonnen we. Na wat opwarmoefeningen deden we een paar starts, waarbij Jelle, die afgelopen woensdag tweede was geworden bij de schoolkampioenschappen, voor hoe je goed kunt starten.
Na met de hele groep wat valoefeningen gedaan te hebben, splitsten we de groep in drieën. Ik zat in de hoek, waar op de buitenbaan de spelletjes gedaan werden. Sommige kinderen hadden hier meer belangstelling voor dan voor hun trainer.
Het hoofdbestanddeel van de door mij bedachte oefeningen gingen over de zijwaartse afzet en dan met name over het rustig wegduwen.
Dat laatste gebeurde beslist niet altijd bij het tikkertje. We deden tweelingtikkertje en op een slinkse wijze wist ik Myrthe te tikken.
De feedback na afloop van dit spel liet bij het kiezen van een nieuw duo voor de tweede ronde van tweelingtikkertje niets aan duidelijkheid te wensen over: "Ik vertrouw jou niet!"
Er restte me slechts één manier om dit gebrek aan vertrouwen goed te maken. Myrthe werd tikker, samen met....mij!
De meeste mensen maken van de nood een deugd. Ik zit iets anders in elkaar. Ik maak van de deugd een nood.

Geen opmerkingen: