woensdag 6 mei 2020

Sjouwen

Vanmorgen fietste ik naar de bibliotheek in Rijnsburg. Onderweg er naar toe keek ik, of de papiercontainer aldaar vol was of niet. Het was duidelijk. De container stond er niet.
In de bieb aangekomen bleek, dat er dozen nodig waren om de afgeschreven boeken in te kunnen stoppen. Dat zou ik gaan regelen. Ik fietste naar de Hoofdbibliotheek toe. Onderweg kwam ik mijn vaste filmer Rob Pijpers tegen.

Met een twintigtal lege dozen kwam ik met de biebauto terug. Daarna bracht ik de bedrijfswagen terug en fietste weer naar Rijnsburg. Ik maakte een klein ommetje naar de plek, waar de container altijd staat en warempel: er stond een compleet lege! 
Dat past mooi bij de anderhalvemetersamenleving.
Carolien, Annette en Anneke waren intussen klaar met de kastcontrole in Rijnsburg en gingen naar huis. 
Ik regelde met de conciërge, dat ik de biebauto weer op kon halen. Dat kon vanaf 1 uur. Ik at in Rijnsburg mijn brood op, nadat ik de 12 dozen afgeschreven boeken alvast buiten had gezet, zodat ik het verder afgesloten pand niet meer in hoefde. Het was zonnig weer, dus het kon makkelijk.
Tegen enen fietste ik weer naar Katwijk om de biebauto bij de conciërge op te halen. Daarmee reed ik naar filiaal Hoornes/Rijnsoever, waar ik 20 dozen afgeschreven boeken ophaalde. Daarmee reed ik naar "De Burgt", waar ik de 12 andere dozen ophaalde. Er stonden kinderen met hun moeders bij. 
"Zoek maar uit of er iets van je gading bij zit",  zei ik , en terwijl ik aan het inladen was kregen een stuk of 20 boeken een nuttiger bestemming dan oud papier.
Bij de container laadde ik de 32 dozen uit en met een lege biebauto reed ik weer terug naar onze conciërge, waar ik mijn fiets ophaalde. Aansluitend fietste ik naar onze volkstuin.
Daar at ik mijn sinaasappel en banaan op in het zonnetje en hoorde ik van mijn vrouw, dat onze kleinzoon morgen komt logeren. Jippie!
Terwijl Ada nog even haar werk op de tuin afmaakte, fietste ik naar huis toe. De kilometerteller stond op bijna 49 kilometer. Niet gek voor een gewone werkdag met veel sjouwen.

Geen opmerkingen: