donderdag 28 mei 2020

Hollen of stilstaan

Het is de afgelopen maanden hollen of stilstaan voor me. Door het coronavirus kwam de bibliotheek goeddeels tot stilstand.
Vorige week maandag gingen 2 vestigingen van de bibliotheek in Katwijk open. Het was wel een hectische week, maar door Hemelvaart was de week kort. Deze week moet ik na maanden op halve kracht gewerkt te hebben ineens vol in de beugel. Ik werk 26 uur per week en de teller staat nu al op 31 uur. Daar komen morgen ook nog wat uren bij.
Rustig op weg gaan naar het pensioen is er niet bij. Het is wat dat aangaat hetzelfde als met hardlopen. Vanuit stilstand kun je niet ineens voluit sprinten. Je moet op snelheid trainen en voordat je gaat sprinten moet je je spieren goed hebben opgewarmd. Zonder een goede doorbloeding kun je niet tot grote prestaties komen.
Met duurlopen merk ik dat al. De afgelopen tijd heb ik alleen maar op duur getraind. Het lopen op zich gaat heel makkelijk en soepel, maar het tempo opvoeren valt behoorlijk tegen. Met de droogtraining krijgen we wat meer tempotraining, dus wellicht dat dat mijn snelheid wat omhoog gaat.
De omschakeling van relatieve rust bij het thuiswerken naar volle dagen werken en daarnaast ook nog water geven op de volkstuin en boodschappen doen is wat dat aangaat groot. Vanmorgen gaf ik eerst de planten in onze achtertuin water, daarna deed ik boodschappen bij "De Helianth". Na deze thuisgebracht te hebben, fietste ik naar de volkstuin toe om de aardbeien water te geven.
Het aardbeiennet had zijn werk prima gedaan. Er was niet van de aardbeien gesnoept door de kraaien. Na een klein half uur op de volkstuin bezig te zijn geweest, reed ik naar de bibliotheek in Valkenburg. Daar was ik anderhalf uur bezig met het innemen en wegruimen van de maandag ingeleverde boeken, die 2 dagen in quarantaine waren gehouden. Langer dan gepland dus.
Om kwart over 5 fietste ik naar huis, waar ik voor en na het avondeten druk in de weer was met het zomerrooster, dat op 1 juli kant en klaar moet zijn. Buiten de eetpauzes om was ik van 8 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds constant in touw. Als dat geen hollen of stilstaan is?
Je kunt ook zeggen: alles of niets!

Geen opmerkingen: