donderdag 14 mei 2020

De Tuin-Duinloop

Deze dagen zijn de dagen van de IJsheiligen. Vannacht klopte dat volledig.
Het had op klomphoogte aardig gevroren. Toen ik om 9 uur op de fiets stapte om naar de volkstuin te rijden, was het nog redelijk fris.
Om half 10 vertrok ik voor de herkansing van de Online Leiden Marathon van afgelopen zondag. Met een mobieltje van mijn werk was ik op pad gegaan. De app was geïnstalleerd. Deze was gebruiksklaar. Ik hoefde alleen op de knop WATCH te drukken en te gaan lopen in het voorjaarszonnetje. Wat kon er nog mis gaan?
Vanaf ons tuinhuisje liep ik naar Rijksdorp. Een juist gekozen naam gezien de optrekjes, die daar staan. Onder een miljoen euro zul je daar niet veel woningen vinden. Een dorp voor rijken dus.
Wat weinig mensen weten, is dat daar een prachtige klim te vinden is, die mogelijk nog steiler is dan "De Klip", die ik na een rondje door Rijksdorp voor mijn kiezen kreeg. Over het gecombineerde fiets-wandelpad door de duinen liep ik naar Wassenaarse slag.
Op de vloedlijn zag je behoorlijk veel schuim liggen. Schuim, dat mogelijk de oorzaak is geweest, dat 5 zeer ervaren surfers hun jonge leven verloren in de golven bij Scheveningen.
Ik liep over het mulle zand op het strand naar de eerste strandopgang. Mijn eerste strandtraining van 2020.
Op het winderige strand liepen alleen een paar wandelaars. Voor de rest het strand bij Wassenaarse slag leeg.
Nu is de keuze voor het strand en een lange duinopgang niet bevorderlijk voor een goede tijd, maar het is wel een lekker zware training. Vooral bij de duinopgang lopen je bovenbenen helemaal vol. Over een lang ruiterpad door de Ganzenhoek liep ik naar het parkeerterrein bij Wassenaarse slag. Langs de weg liep ik naar de afslagen naar Katwijk en Den Haag. Ik rende een meter of 500 over het fietspad richting Residentie om over een duinpad terug te keren naar het fietspad naar "De Klip".
Daar sloeg ik linksaf voor het rondje door Rijksdorp in omgekeerde volgorde en vandaar weer terug naar de volkstuin, waar ik na anderhalf uur buffelen benieuwd was naar de afgelegde afstand.
Dat viel tegen. Nadat ik de leesbril had opgezet, zag ik dat de afstand nog op 0 kilometer stond. Ik had wel de stopwatch aangezet, maar ik had de kleine knop onderaan ook in moeten drukken.
Had ik mijn leesbril maar op moeten zetten, toen ik van start ging....
Nu mag ik nogmaals op herhaling.


Geen opmerkingen: