maandag 25 mei 2020

De laatste droogtraining in de zonnigste lente ooit

Met nog een kleine week te gaan is de meteorologische lente van 2020 de zonnigste ooit. Dat kan ik wel beamen. Door het thuiswerken heb ik een bruine kop gekregen.
Vanavond fietste ik naar Jos Drabbels. Hij zou vanavond de droogtraining van de IJVL verzorgen. Samen fietsten we naar het clubhuis van "Swift" vanwaar we met de groep schaatsers naar het Romeinse fort vertrokken.
Waar de Romeinen een reputatie hadden hoog te houden op het gebied van brood en spelen, daar kregen wij een pittige training voorgeschoteld op deze prachtige lenteavond.
Na ingewerkt te hebben begonnen we met 4 Steigerungen. Doordat er vrij weinig tijd tussen zat, hakte deze oefening er toch aardig in. Daarna volgde een serie oefeningen van 30 seconden met 30 rust. Onder andere opdrukken, planken, hinkelen in diverse vormen, sprongoefeningen, statisch zitten en luchtfietsen.
Daar deze serie nog een keer herhaald werd in een pittiger tempo, ging je je spieren wel voelen. Maar ja, de meeste gladiatoren waren blij, als ze de volgende dag ├╝berhaupt nog wat kunnen konden voelen....

Geen opmerkingen: