zaterdag 16 mei 2020

Coronakilo's

Iedere crisis leidt tot een serie nieuwe woorden. Bij één ervan hoef je je verbeelding nauwelijks aan te spreken om je je er een beeld van te vormen: coronakilo's.
De helft van de Nederlanders is de afgelopen maanden tijdens de lockdown een paar kilo aangekomen. Ik noem de Nederlandse variant vaak de lockdown light, maar dat is in dit opzicht niet een helemaal juist gekozen benaming.
Zelf ben ik in deze periode niet aangekomen, maar juist 2 kilo afgevallen: van 71 naar 69. De methode is heel simpel: 3 keer in de week hardlopen en gemiddeld 30 kilometer per dag fietsen.
Ex-wielrenster Marijn de Vries heeft dit afgelopen week in haar column op de sportpagina van Trouw heel treffend beschreven. Op maandagmorgen is dit een van de eerste stukken in de krant, die ik lees. Ik wil u dit artikel onder de kop "Een aparte "oplossing"? Acht kilometer fietsen is een fluteindje!" van harte aanbevelen.
Denk niet, dat dit niet helpt in de strijd tegen de coronakilo's. Een vriend van me, die overgewicht had, is door een jaar lang consequent gemiddeld 40 kilometer per dag te fietsen een kilo of 7 lichter geworden. Als je dan nog bedenkt, dat je hierdoor spierweefsel kweekt, dat zwaarder weegt dan vet, dan is het nog dubbelop ook. Je kunt kilo's kwijtraken door gewoon te bewegen!
Precies wat Marijn de Vries ook betoogt. Haar artikel is te lezen door HIER TE KLIKKEN.

Geen opmerkingen: