vrijdag 1 mei 2020

Pioenrozen

Mei is nat begonnen.
April was een kurkdroge maand.
Pas de laatste dagen viel er wat regen.
Daar ik de afgelopen weken met enige regelmaat bloemen naar mijn schoonouders bracht, liet ik me er niet van weerhouden om dat vandaag in de regen te gaan doen. Ik was wel zo slim om even de zwaarste bui af te wachten, maar om 11 uur stapte ik na wat thuiswerk op de fiets.
Ik fietste naar de Lammebrug en vandaar over de Oostvlietweg naar de Vlietlanden. Daar nam ik het fietspad langs de A4. Ik reed langs de Vogelplas tot vlak voor Leidschendam. Ik kwam 1 fietser en 1 hardloper tegen.
De waarneming van Mark Rutte, dat de naleving van het thuisblijven "verrommelt" is dus duidelijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Over de Oostvlietweg fietste ik voor de tweede keer langs de Vogelplas, mijmerend over de vele uren schaatsplezier, die we daar hebben beleefd.
Intussen was het droog geworden en over de Kniplaan trapte ik naar "De Horsthoek".
Daar kocht ik een pot pioenrozen.
Met deze bloempot in de fietstas reed ik naar mijn schoonouders toe. Mijn schoonmoeder deed open en ze was blij verrast.
Op weg naar huis brak de zon zowaar door. Na 31 kilometer lichte fietstraining in wisselende weersomstandigheden was ik om kwart voor 1 weer thuis. Ik ben mei goed begonnen.

Geen opmerkingen: