maandag 11 mei 2020

Onverwachte droogtraining

Elk nadeel heb zijn voordeel. Doordat de app van de Online Leiden Marathon niet goed werkte op ons mobieltje, had ik gisterenavond een mailtje naar Jos Drabbels gestuurd. Hij is heel vaardig in deze technische snufjes. Daardoor kreeg ik een mailtje terug, dat vanavond de eerste droogtraining van de IJVL zou zijn.
Zodoende was ik voor de derde dag op rij vrij intensief aan het sporten. Zaterdagavond een tijdloop van een kilometer, gisteren 10 kilometer hardlopen en vanavond allerlei schaatsoefeningen. Met de conditie zit het dus wel goed.
Om 7 uur fietste ik naar Jos. Samen trapten we naar het clubhuis van "Swift", waar we op deze koude en winderige avond buiten verzamelden. De kleedkamers en de douches mochten we immers niet gebruiken.
Om half 8 vertrokken we met 10 man onder leiding van trainer Jaap de Gorter naar het Romeinse fort.
De ruimte was ruim voldoende. Het terrein is een paar voetbalvelden groot. Zodoende konden we ons permitteren om een kleine 10 meter afstand van elkaar te houden bij de serie gevarieerde schaatsoefeningen van telkens 30 seconden met 30 seconden rust tussendoor.
Halverwege de training zagen we een politiewagen langsrijden om te controleren, of we de norm van anderhalve meter afstand wel aanhielden.
Dat lukte heel aardig....
Ook de oefeningen lukten in het algemeen heel aardig. Deels had ik ze al geoefend bij "De Helianth". Dus de onverwachte droogtraining was wat mij betreft geheel geslaagd. Zeker omdat samen trainen veel leuker is dan in je eentje!

Geen opmerkingen: