vrijdag 18 juni 2021

40 mm

Juni was tot nu toe kurkdroog. Dat betekende, dat we op de volkstuin de laatste week zeer regelmatig water moesten geven. Mijn vrouw werd vanmorgen helemaal enthousiast, toen we om 6 uur wakker werden van het gekletter op het dak.

Na het ontbijt keek ik even, hoeveel er naar beneden was gekomen. Onze regenmeter stond op 10 millimeter.

Rond 10 uur fietsten we naar Ada's ouders. Met haar vader trapten we naar de volkstuin, waar we een paar kleine klussen te doen hadden. Ik plukte weer een bakje aardbeien.
Om 1 uur waren we weer thuis. 's Middags zouden er zware buien overtrekken. Ik nam contact op met "Klein Duimpje" of we in dat geval binnen zouden kunnen zitten.

Dat bleek inderdaad het geval te zijn, zodat we om kwart voor 3 met een gerust hart naar Hillegom fietsten om met elkaar te proosten op de verjaardag van onze overleden vriend Tim de Beer.

Het was inmiddels broeierig warm.

Om 4 uur zaten we onder de grote parasol op het terras van "Klein Duimpje". Buienradar gaf tegenstrijdige berichten. De versie van 24 uur gaf om 5 uur zware buien,  bij de versie van 3 uur vooruit bleef het nagenoeg droog. De versie van 24 uur had het bij het rechte eind.
Zodoende moesten we vrij spel onze spullen pakken. Terwijl wij droog zaten in een grote schuurruimte, was het 10 meter verderop noodweer.

De regen kwam met bakken naar beneden.

Tegen zessen werd het droog. Door diepe plassen fietsten we naar Beinsdorp, waar Bas, Nel, Joep, Ada en ik bij "Bregje"  gingen eten. Tegelijk met het hoofdgerecht stond wederom zware regen op op het menu. Het kon ons niet deren. Wij zaten droog en hadden onze natjes en droogjes.

Na het nagerecht betaalden we en gingen ieder ons weegs. Ada en ik fietsten over de Ringvaartdijk, langs de A44 en door Warmond naar huis toe. In het avondzonnetje.

Om half 10 waren we na in totaal 66 kilometer fietsen thuis. De regenmeter stond op 40 mm.

Geen opmerkingen: