dinsdag 14 maart 2023

Verdi

Nog 2 weken schaatsen met de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal en dan sluiten we een tijdperk af, dat in oktober 1976 met een enorme drukte begon.

Dat kon vanmorgen niet gezegd worden van de opkomst. Nadat ik met mijn vrouw naar de Vondellaan gefietst was, zag ik maar een tiental "Krasse knarren" op het gladde ijs. Hetgeen betekende, dat de meesten vaker op kop kwamen dan gebruikelijk.

We begonnen met de piramide van telkens 5 rondjes meer om na de 25 rondjes, die ik op kop reed, af te gaan tellen van 10 tot 1. Die 5 kilometer ging trouwens best wel goed met 24 kilometer per uur. De voorlaatste test voor de Bert Grotenhuis Bokaal verliep dus goed.

Met zijn zevenen zaten we na de 26 kilometer schaatsen gezellig in de kantine, waarna ik met Frans Overvliet de Bavarian curlingdemonstratie op het slotfeest van de Ton Menken IJsbaan doorsprak.

Frans had kassadienst en er kwam toevallig een bijzondere 2 euromunt met het hoofd van componist Giuseppe Verdi erop. 

Daar ik met een koorproject van "Projecta Musica" diverse liederen van deze Italiaanse componist gezongen heb, was ik blij, dat ik deze kon ruilen voor een gewone 2 euromunt.


Rond het middaguur fietste ik naar huis, waar ik me douchte. Toen ik daar klaar mee was, werd ik gebeld door een journalist van het Leidsch Dagblad. Morgen word ik een geïnterviewd over de geschiedenis van de Leidse IJshal, waar ik inmiddels aardig wat van af weet.

Na in mijn eentje geluncht te hebben, fietste ik naar het gezondheidscentrum in de wijk. Mijn sporthorloge was kapot gegaan. Er was een hoekje afgebroken, waardoor het bandje er niet meer aan vast zat. Bijzonder lastig, daar het tevens een hartslagmeter is. Mogelijk dat er volgende week een vervangend exemplaar beschikbaar is.
Daar ik toch onderweg was, fietste ik door naar "De Helianth", waar ik de fruitvoorraad aanvulde. Na deze weggeruimd te hebben, zocht ik het mogelijk bekendste lied op van Verdi.

Bij het zoeken ernaar stuitte ik op het nummer "Vivaldi" van "Curved air". Dit voor velen onbekende pareltje wil ik u niet onthouden.

Ik neem aan, dat Verdi dat niet erg vindt.

1 opmerking:

Rob zei

Die journalist...ik heb Miep Smitsloo die een andere vrijwilliger van de IJshal heeft geinterviewd jou naam doorgegeven zeggende dat ze dan tenminste jou ook moest interviewen. Gr Rob