woensdag 29 april 2009

Zoeterwoude

De predroogtraining vertrok vandaag bij Wil Verbeij's huis in Zoeterwoude vandaan. Het had de hele dag geregend, maar nu was het droog en onbewolkt, zodat we met zijn vieren over stille wegen en fietspaden richting Stompwijk liepen. De koeien stonden in de wei, het wemelde van de weidevogels en een paar reigers waren een avondmaal bij elkaar aan het scharrelen.

Kortom, landelijke rust, midden in de Randstad.
Wil had last van een kriebelhoest en daar kwamen de grappen over de varkensgriep tevoorschijn: "Wil, als je een varkensstaart krijgt, moet je je echt zorgen gaan maken!"
Via een tunnel, waar Jaap de Gorter liet zien een groot aanhanger van Pythagoras te zijn, liepen we richting 't Geertje en vervolgens richting Zuidbuurt. Daar het zo'n mooie voorjaarsavond was, besloten we het voorstel van Jos Drabbels aan te nemen en de loop nog een stukje te verlengen door het kerkepad door de weilanden naar Weipoort te nemen en het volgende kerkepad richting Zuidbuurt.
Via het mooie 't Watertje zat de hersteltraining van 10 km er op. De bovenbenen lieten voelen, dat de halve marathon van zondag nog niet volledig verteerd was. Maar we hadden volop genoten van de loop door het Groene hart. De slogan van de gemeente Zoeterwoude klopt precies: weids en groen!

Geen opmerkingen: