maandag 23 augustus 2010

Kaag en Braassemtocht

Gisteren fietste ik met Ada naar het pontje, dat vanaf de campings bij Oud-Ade naar Kaageiland vertrok. Toen we om half 2 daar aankwamen, stonden er al zoveel fietsers, dat we bang waren, dat we in de eerstkomende overvaart over de Kagerplassen niet mee zouden kunnen. Hetgeen klopte.
Derhalve fietsten we via Rijpwetering en Nieuwe Wetering naar de Ringvaart, langs veel plekken, waar we in januari zo heerlijk geschaatst hadden.

Het laatste stuk moesten we tegen de flinke tegenwind in naar de Buitenkaag trappen, waar Trees, één van mijn acht zussen haar 65e verjaardag vierde. Het was erg gezellig in de tuin, ondanks de paar regenbuitjes.
Toen we 's avonds om half 10 weer thuis waren, zag ik, dat ik een mailtje had ontvangen van Jan van Schie, met de uitnodiging van een skeelertocht op 5 september vanuit Hoogmade. Nu had ik op die dag de Vlietloop al in mijn agenda genoteerd, maar een keer deelnemen aan een georganiseerde skeelertocht lijkt me ook wel erg leuk. Dat heeft deze schaatser nog nooit gedaan. En dat stuk van het Groene Hart is erg mooi.

Ik hou beide opties open: bij mooi weer ga ik skeeleren, is het regenachtig, dan wordt het alsnog de Vlietloop. Uiteraard hoop ik, dat de weergoden er voor zorgen, dat de keuze valt op de Kaag en Braassemtocht.

Geen opmerkingen: