dinsdag 31 augustus 2010

Lust

Eigenlijk schrijf ik nooit op verzoek, maar voor mijn Elfstedenmaat Jaap de Gorter maak ik graag een uitzondering. In een mailtje trof ik namelijk de volgende zinsnede aan: "Waarom staat er op jouw weblog (ik zit hem net te bekijken) niets over onze skeelermarathon en dat jij volgend jaar meedoet in het team Skating with the stars??"
Welnu Jaap, bij deze: Op vrijdag 3 en zaterdag 4 september is in Biddinghuizen in Flevoland de “Raps 24 Kika”. 24 uur lang skeeleren voor het goede doel, Kinderen Kankervrij. Drie leden van de Schaatsvereniging Utrecht (SVU) zullen in samenwerking met drie leden van de Leidse ijsclub IJVL meedoen aan deze estafette onder de naam LUST: Leids Utrechts Skeelerteam.

Mijke Hartendorp, Janneke Tax en Ronald Cornelisz uit Utrecht en Andrea Landman, Jos Drabbels en Jaap de Gorter uit Leiden doen voor het eerst mee aan zo’n lange skeelerwedstrijd. Een stevige sportieve uitdaging, maar ze hebben zich goed voorbereid. Alleen het ’s nachts skeeleren hebben ze natuurlijk nog niet kunnen trainen. Maar de baan van FlevOnice is gelukkig goed verlicht.
Alle deelnemers kamperen op het terrein langs de baan. Er wordt gezorgd voor eten, drinken, muziek, massages en natuurlijk EHBO. Het belooft een gezellig evenement te worden. Met bekende Nederlanders en sporters voor "moral support" en dweilorkesten voor de sfeer.
Vorig jaar haalden de deelnemers samen meer dan € 25.000,- op voor stichting KiKa. Uiteraard gaan ze dit jaar voor een nieuw record! Sponsoren kan door geld over te maken op rekening 147488540 van stichting Raps24. Maar je kunt voor € 2,50 ook een lot kopen voor de Raps24 loterij. Na de finish op zaterdag worden spectaculaire prijzen verloot. Voor meer info kijk op http://www.raps24kika.nl.
Bovenstaande tekst is geschreven door Annerieke van der Beek, lid van de trainingsgroep van de IJVL en geplaatst in Echo door Mijke Hartendorp, tot haar verhuizing naar Utrecht eveneens lid van deze onvolprezen groep.
Uiteraard wens ik Lust komend weekeinde veel succes en uiteraard ook veel plezier en roep ik iedereen, die dit stukje leest op om Lust ook financieel te steunen. Het motto is letterlijk en figuurlijk: Lust for life!!!

Geen opmerkingen: