woensdag 1 september 2010

Weipoort

Na gisteren bij de droogtraining voor het eerst weer op de schaatsplank gestaan te hebben, stond vanavond skeeleren op het programma. Daar het prachtig weer was en we vanaf volgende week drie keer trainen op de skeelerbaan in Leiderdorp, konden we vandaag voor het laatst dit seizoen met de trainingsgroep de polder in.
Via het industrieterrein van Zoeterwoude-Rijndijk reden we onder leiding van Jos Drabbels naar Weipoort.

Bij het Bommelmuseum reden we de brug over om na een kleine kilometer op een spiegelglad asfalt te komen van ruim anderhlave kilometer. Het skeeleren voelde aan als schaatsen op zwart ijs. Iedere slag kon je helemaal afmaken, al moest je uiteraard af en toe inhouden bij de passerende groepen wielrenners, die op deze vrijwel windstille nazomeravond. Het prachtige veenweidegebied en de door de dalende zon oranje kleurende lucht maakte het plaatje helemaal compleet.
Nu pas weet ik, wat ik allemaal gemist heb, door pas vorig jaar echt met skeeleren te zijn begonnen!
De snellere skeeleraars uit onze groep, Jaap Ruigrok, Gabrielle Mans, Mary Gerardts, Annerieke van der Beek en ondergetekende, deden het spiegelgladde fietspad twee keer heen en weer, de anderen hielden het bij één keer. Via dezelfde route gingen we terug op de heenweg. Op de terugweg werden we ingehaald door de snelste skeelergroep, zodat we met een stuk of 20 IJVL-ers weer bij de Bult aankwamen, die stuk voor stuk hadden genoten van een heerlijke afsluiting van een prachtige dag.

Geen opmerkingen: