woensdag 22 september 2010

Ontketend


Na een serie natte dinsdagavonden hadden we op deze derde dinsdag in september als afsluiting van het zomerseizoen zowaar schitterend weer. Bij de laatste droogtraining op "de Bult" begonnen we met 1 rondje inlopen, waarna mijn lievelingsoefening aan de beurt was: de schaatsplank. Deze door Eric Heiden bedachte trainingsmethode sluit naadloos aan bij het echte schaatsen. Het ziet er van buiten niet naar uit, dat je er moe van wordt, maar ik kan garanderen, dat je na een piramide van 1,5, 2 en 2,5 minuten voelt, dat je je flink hebt ingespannen. Vooral als je, zoals de opdracht was, met een hoge beenfrequentie "schaatst". Fysiek voelt het alsof je 750, 1000, 1250, 1000 en weer 750 meter achter elkaar schaatst met 45 sconden rust tussendoor.
De volgende oefening was schaatsstappen in de elastieken. Deze elastieken zijn gemaakt van tractorbanden en zijn dus zeer stevig. Je kunt dus prima "hangen" en zo de de valbeweging en de heupinzet prima oefenen. Eerst de gewone zijwaartse schaatsstap, daarna de bochtstap en tenslotte de zijwaartse schaatsstap zo explosief mogelijk. Dit was, op het uitlopen na, de laatste oefening van de droogtrainingen in 2010.
En net als op de bruiloft in KanaƤn werd het beste voor het laatst bewaard. De jarige trainer en de voorzitter van de IJVL gaven samen het goede voorbeeld en deden deze oefening met zoveel enthousiasme, dat het elastiek knapte en zij beiden het gras in werden gacatapulteerd.

Dit duo was ontketend. Ik heb het idee, dat het met hun vorm wel goed zit....

Geen opmerkingen: