woensdag 22 september 2010

Skeeleren bij volle maan

Gisterenavond heeft de trainingsgroep van de IJVL geskeelerd op de 400-meterbaan in Leiderdorp. Het was een zonovergoten dag geweest met heerlijke temperaturen en ook 's avonds was het niet koud. Bij het skeeleren kwam ik Arthur van Winsen tegen, die maandagochtend bijna een half uur bezig was geweest met het vakkundig vullen van een kies en een tand. Bij deze gelegenheid verzuchtte Arthur: "Wat heb jij een lastig gebit!"
Gelukkig is dit het enige lastige aan me....
De laatste skeelertraining van het seizoen vond plaats onder de bezielende leiding van Jens Postma. Uiteraard kwam de bochtentechniek uitgebreid aan de orde, maar ook een aantal evenwichtsoefeningen. We genoten in het schijnsel van de volle maan volop van deze training op het spiegelgladde asfalt. Langzamerhand werd het steeds donkerder en in het schijnsel van de twee lichtmasten en de volle maan skeelerden we op een gegeven moment in een treintje in een wirwar van steeds veranderende schaduwen. Eén van de vrouwen in het gezelschap merkte dan ook terecht op: "Zullen we schaduwtikkertje gaan doen?"

Na afloop was er een gezellige afsluiting van het skeelerseizoen in de kantine van IJssport Leiderdorp, waar Frank en Marijke Damen voor overheerlijke pralines hadden gezorgd.
Het skeeleren gaat steeds beter en makkelijker. Ik ben echter nog niet zo ver als de basgitarist uit de volgende clip, die zich op zijn rolschaatsen met vleugels over het spiegelgladde podium voortbewoog.

Geen opmerkingen: