woensdag 29 september 2010

Vorst aan de grond

Vanochtend was op het weerbericht te horen, dat er in het oosten van het land vorst aan de grond voorkwam. Alsof dat zo bijzonder was. Gisterenavond ben ik in de Leidse IJshal geweest en ik kan u garanderen: daar komt vorst aan de grond voor!
De droom van iedere schaatser is om een keer een hele ijsbaan voor zichzelf te hebben. Welnu, dat had ik gisterenavond. Door een misverstand met de nieuwe ijsmeester, die naar Ajax-A.C.Milan was, kwam ik aan bij een ijsbaan, die nog donker was. Buiten stonden een paar mensen, die een trainingsbijeenkomst van het district hadden.
Terwijl zij gingen vergaderen, ging ik, net als vorig jaar, aan de slag als spuitgast. Van 8 tot 10 stond ik in mijn eentje in de IJshal om de volledige ijsvloer van een nieuw laagje water te voorzien, zodat deze weer een paar millimeter dikker kon worden, want zaterdag 2 oktober gaat de IJshal voor het publiek open.

Van 2 uur water spuiten met de brandslang, terwijl je op ijs staat, krijg je gegarandeerd koude voeten. Op dit stukje Leidse bodem was de vorst al gekomen.

Geen opmerkingen: