donderdag 16 september 2010

"Ben jij nieuw hier?"

Het begrip droogtraining is dit jaar zeer betrekkelijk. Vooral nadat ik terug ben van mijn fietsvakantie in Duitsland waren de dinsdagavonden meestal nat. Zo ook op deze dinsdagavond. Met Jos Drabbels en Annerieke van der Beek liep ik een uur rond in Cronesteyn, waarbij het geen succes was om door het gras te rennen. De overtreffende trap van natte voeten was direct een feit.
In de stromende regen kun je weinig grondoefeningen doen, dus behalve lopen deden we nog een kort blokje schaatssprongen.
Gisterenavond zouden we gaan skeeleren op de ijsbaan van Leiderdorp. Het zag er erg dreigend uit, dus ik zag daar maar van af. Ik had een alternatief achter de hand: helpen schoonmaken in de IJshal. Toen ik daar aankwam, werd ik aangesproken door iemand, die naderhand de nieuwe ijsmeester bleek te zijn met de historische woorden: "Ben jij nieuw hier?"
Ik kon geheel naar waarheid zeggen: "Ik kom hier nog maar 30 jaar..."

Ik kreeg de taak toebedeeld om het vuil achter de boarding op te ruimen. Kruipend door de krochten vond ik een winkelwagen, twee vuilnisemmers en een groot houten mikado-spel. Daarnaast diverse lege flesjes en blikjes sportdrank, keiharde kauwgom en snoeppapiertjes, maar ook een halfvolle bidon, waarbij volgens de evolutietheorie van Darwin zich een geheel nieuwe populatie bacteriën kan ontwikkelen in de sportdrank. De klap op de vuurpijl was echter een keihard geworden halve pannekoek!
De rest van de avond bracht ik, alsof ik een taakstraf opgelegd had gekregen, achter de brede bezem door: de betonnen vloer moest ontdaan worden van het stof. Je moest een weten, hoeveel stof je opveegt!
Ik ben er trouwens niet sneller op geworden: ik deed de hele avond over één bocht. Ik leek wel een schildpad.

Dat zal binnenkort beter moeten, want de IJshal gaat mogelijk bij de opening een toertocht over 1000 ronden organiseren, zo hoorde ik van voorzitter Jos Arts. En het is dan net zo als bij een kabinetsformatie: mijn naam wordt genoemd.....

Geen opmerkingen: