vrijdag 3 juli 2015

Tourkoorts

De temperatuur houdt deze week gelijke tred met de steeds verder oplopende Tourkoorts. Morgen zou deze hittegolf wel eens toe kunnen werken naar een tweede piek.
Zelf ga ik, zoals veel wielerliefhebbers, naar Utrecht toe met de trein vanaf Den Haag Centraal.

Vanmorgen zag ik trouwens een treintje wielrenners rijden toen ik langs de filialen reed met de bibliotheekauto. De gele JOBO-shirts op kop waren duidelijk herkenbaar, net als Jan Versteegen en Wim van Huis in de slipstream. Deze "Krasse knarren" waren serieus bezig om zich voor te bereiden op het nieuwe schaatsseizoen. Met een gelukzalige blik daalden ze in volle vaart van de Cantineweg af.

Zelf reed ik vanaf mijn werk nog even door naar fietsenmaker Van Vliet. Er is nog steeds een krakend geluid te horen als ik kracht zet. Het kon de zadelpen niet zijn, daar een rondje zonder zadel nog steeds hetzelfde geluid produceerde. Morgenochtend kan ik de fiets ophalen om naar de residentie te rijden, zodat ik samen met Hans Boers de proloog kan bekijken.

Uiteraard bekeek ik nog even mijn ploeg in de Tour de Kans. Soms willen op het laatste moment nog wielrenners afhaken, die je nu nog kunt vervangen. Als de Tour de France eenmaal gestart is, dan is dat niet meer mogelijk.

Als oude rot wil ik u nog wel een advies geven bij de snel oplopende Tourkoorts: houd uw hoofd koel!


Geen opmerkingen: