vrijdag 3 juli 2015

Beachvolleybal


In de schaduw van het WK Beachvolleybal, dat overal in de Randstad werd gespeeld, maar juist niet op het strand, was het aan de droogtrainingsgroep van de IJVL om weer eens het goede voorbeeld te geven.

Want beachvolleybal speel je....op het strand! En dat deden we gisterenavond dan ook in Katwijk. Jaap de Gorter had dit allemaal geregeld. We werden om half 8 op het zuidelijke deel van het strand verwacht, waar diverse volleybalnetten neergezet waren.
Ik was een uur te laat, daar ik tot kwart over 8 moest werken. Ik fietste op deze in vergelijking met de dag ervoor frisse avond naar het strand toe. Daar ik niet precies wist, welk veld de IJVL in bezit had genomen, wandelde ik over het mulle zand naar de verkeerde plek toe.

Maar goed, desondanks werd ik hartelijk verwelkomd door mijn trainingsmaten. Ik mocht meteen meedraaien in het team met Jos Drabbels en Andrea Landman. Dit duo had een voorsprong van 5-2 op het trio Jaap, Hans en Leo. Maar ja, zij hadden mental coach Paul Verkerk natuurlijk niet aan hun zijde.
Met mijn komst liepen we uit van 5-2 naar 17-2. Een goed begin is het halve werk. Uiteindelijk zou deze set eindigen in 21-9. Helaas voor Jaap haalde zijn team geen dubbele cijfers. Dat deden wij wel, toen we de volgende set verloren met 21-10.


Een derde set moest de beslissing brengen. In het begin ging het gelijk op, maar uiteindelijk trokken we met 15-8 aan het kortste eind. Maar ja, het is niet eerlijk, als zo'n kleine opdonder als ik aan het net op moet boksen tegen de lange Hans Boers.

Nu kregen de wedstrijden op het wereldkampioenschap meer aandacht, maar de amusementswaarde van onze broederstrijd was een stuk hoger.

Met het oog op de Wassenaarse zwemloop doken Jos, Andrea, Hans en Leo in het water.

Annerieke van der Beek had er een prachtige uitdrukking voor: "Die gaan kwallen knuffelen!"

Onderwijl joegen wij de meeuwen weg, die enthousiast op het stokbrood met brie afkwamen, dat werd klaargemaakt om met de zwemploeg te delen. Daar het aardig was afgekoeld, trok ik mijn bloes en broekspijpen aan.
Toen de zon in de zee zakte, begaven we ons naar het terras van Willy Zuid, waar we een laatste drankje namen voor we om 11 uur in het donker naar huis gingen na een heerlijke avond beachvolleybal.

Geen opmerkingen: