zondag 27 oktober 2013

Wintertijd


De wintertijd is van start gegaan met een behoorlijke wind. Het is echter slechts het voorproefje van de herfststorm, die ons morgen te wachten staat. Echt weer, dat uitnodigt tot binnenactiviteiten.
Na bijna 2 weken mijn schaatsen niet geslepen te hebben, nam ik daar nu de tijd voor. Ze waren, behoudens enkele kleine plekjes, nog niet bot, maar schaatsen horen overal scherp te zijn. Daar het makkelijker is om schaatsen scherp te houden dan om ze scherp te krijgen, slijp ik ze in principe minimaal om de week. Vorig weekeinde is het er niet van gekomen, dus deze week moest het. Na eerst Ada's schaatsen gedaan te hebben, nam ik mijn kluunschaatsen onder handen tot ik tevreden was. Er komt tenminste weer voldoende schaafsel van mijn nagels.
Wat dat aangaat pas ik in een muzikale traditie. Frank Zappa gebruikte in "Dancing Fool" de fameuze uitspraak: "Love your nails!"

Daarnaast keek ik uiteraard naar het Nederlands kampioenschap schaatsen, waar IJVL-lid Kjeld Nuis de titel op de 1000 meter prolongeerde.
Op deze rustdag wisselde ik de zomerkaarten van Rolf Lidberg om voor de winterkaarten van de trollen.


Geen opmerkingen: