donderdag 15 oktober 2020

Korte Vlietloop

Normaal gesproken zou ik vanmorgen in de Leidse IJshal gezellig geschaatst hebben met de "Krasse knarren". 

Maar ja, door de gedeeltelijke lockdown zijn de publieksuren voorlopig geschrapt. En als je dan dit soort beelden ziet van feestende jongeren, dan denk je: "Zo zal de lockdown wel eens heel lang kunnen gaan duren."
Waar zit hun verstand?

Zelf begon ik vanmorgen aan een project, waarbij ik af en toe het verstand op nul en de blik op oneindig moet zetten: mezelf klaarstomen voor de online marathon van eind november. 
De eerste schreden werden vanmorgen gezet door een loop van 10 kilometer. Het was fris maar heerlijk loopweer onder een dun wolkendek met weinig wind.

Ik liep langs de rand van de Stevenshof naar park "Ter Wadding", waar ik een klein rondje liep om uit te komen bij de Korte Vliet. Aan de noordzijde liep ik naar de Vliet toe. Daar stak ik de brug over om aan de zuidzijde het laatste deel van de oude route van de Leiden marathon te lopen.

Zo liep ik het gedeelte van deze halve marathon tot de molen in de Stevenshof.  Het begin van mijn marathonschema was probleemloos verlopen.
Zaterdag loop ik de halve marathon over het oude parcours, de twee weekeinden erop zitten in de pen om op 7 november nog een halve marathon te lopen. Het is geen ideaal marathonschema, maar voor geen enkele sporter is er dit jaar een perfect trainingsschema te bedenken.

Geen opmerkingen: