maandag 2 februari 2009

Afscheidsfeest


Zaterdagavond hadden we het afscheidsfeest van Siebe, die komende week voor een half jaar naar Spanje vertrekt om voor Construcciones Paulino uit Oviedo te gaan koersen. Er waren aardig wat renners van Swift/Swabo, die overdag in de snijdend koude wind vijfenhalf uur hadden getraind en die Siebe kwamen uitzwaaien voor het Spaanse avontuur. Onder de gasten waren o.a. Jeroen Straathof, de eerste wereldkampioen op de 1500 meter schaatsen, en Regina Bruins, één van de grootste Nederlandse wielertalenten (afgelopen jaar 3e op het NK). Zoveel sporttalent heb je niet iedere dag in huis!

Daarnaast waren er ook sporters, die wat meer op mijn "niveau" presteren, zoals Willem Blöte, waar ik iedere dinsdagavond mee schaats en daarna een biertje mee drink. Hij is herstellende van een sleutelbeenbreuk na een zeer merkwaardige valpartij. Zijn schaats brak af en hij kwam keihard in de boarding terecht. Gewoon domme pech.
Siebe vertelde nog een mooi verhaal. Hij had zich net omgekleed bij de door hem gewonnen Ronde van Oostzaan. Dit gebeurde achter een autobus met wat tussenschotten bij een winkelcentrum. Toen Siebe klaar was, zag hij, dat hij in zijn blootje had gestaan voor een bewakingscamera.....

Geen opmerkingen: