woensdag 25 februari 2009

Jordi


Afgelopen week zat ik met mijn collega Nelina Houwaart te praten. Haar zoon Johan schaatste met de sportklas van het Andreas-college op donderdagochtend in de Leidse IJshal tot half 10. Hij vond, dat wij erg hard schaatsten. "Wij waren gewoon aan het inrijden. En wij hielden ons juist nog in, omdat het door de sportklas vrij druk is op het ijs" zei ik tegen Nelina, de dochter van Cees Pluimgraaff, die in 1956 als 17-jarige als eerste Katwijker de Elfstedentocht heeft uitgereden.
Op dinsdagavond was het weer behoorlijk druk door het natuurijseffect. Hans Boers kwam met zijn zoon Jordi, die in de paar keer dat hij was wezen schaatsen deze winter flink vooruit gegaan. Daar natuurijs in de Dominicaanse Republiek een onbekend verschijnsel is en er geen kunstijsbanen zijn, heeft Jordi zich de basisbeginselen van het schaatsen wel zeer snel eigen gemaakt.
Ook Wierd Wagenmakers, tekenleraar en ooit de oudste Nederlandse wedstrijdschaatser bij het shorttracken, was enthousiast over de vorderingen van deze jonge atleet en gaf hem in het Spaans een paar complimenten. De tekening van de ijshockeyers heb ik van www.wierdwagenmakers.nl afgehaald. Hans gaf aan, dat Jordi in oktober op vrijdagmiddag op schaatsles gaat, dus ik weet in ieder geval de naam van mijn eerste leerling al! Terwijl de ijshockeyers om kwart over 10 aan hun training begonnen, rondden Hans Boers en ik de contractbesprekingen rond de transfer van Jordi naar de IJVL in goede harmonie af.

Geen opmerkingen: