maandag 2 november 2009

Drijfnat

De weersvoorspellingen waren duidelijk: het zou zondag hard gaan regenen. Daar Hans Boers en ik de week ervoor afgesproken hadden om op zondagmiddag te gaan lopen, konden we ons mentaal op deze weersomstanigheden instellen.

De regen kwam met bakken uit de hemel, toen ik naar Den Deijl fietste, waar Hans me oppikte. We reden door naar ons vaste vertrekpunt in de buurt van Duinrell, waarna we door het prachtige herfstbos naar de Klip liepen. In de stromende regen kwamen we na deze klim zowaar een andere hardloper tegen en vlak voor we bij Wassenaarse slag waren nog één.
Het strand richting Katwijk was volkomen leeg. Zelfs geen wandelaars, die het weer trotseerden. Bij de eerste duinopgang klommen we over het natte zand en door de duinen liepen we na te denken over de tekst, die we Feyenoord-fan Jaap de Gorter zouden SMS-en na de 5-1 nederlaag in de klassieker tegen Ajax. We kwamen uit op "Wij zijn drijfnat, maar in de Arena regende het doelpunten". Van Jaap kregen we de volgende dag een mailtje: "Fijn dat jullie nat geregend zijn. Ik zat lekker droog bij de radio."
Na een uur lopen in de fikse bui kwamen we bij de auto uit, waar we de drijfnatte bovenkleding vervingen door droge kleren, zodat we een beetje op konden warmen. Thuis gekomen wachtte een heerlijke, warme douche. Het was een prima training geweest. Over 2 weken kun je met de Zevenheuvelenloop immers ook zulk weer treffen.

Geen opmerkingen: