woensdag 21 april 2010

Fit your body run

Deze week ben ik niet veel avonden thuis. Maandagavond was ik naar de zeer interessante lezing van Peter Winnen, en vanavond ga ik naar een concert van Within Temptation in de Stadsgehoorzaal.

Gisterenavond was er in Noordwijkerhout de Fit your body run op het terrein van de Sint-Bavo.

Om half 6 vertrok ik op mijn fiets tegen de harde noordenwind in door de duinen en langs de prachtige bollenvelden naar het centrum van Noordwijkerhout. Om half 7 zat ik in een snackbar aan échte sportvoeding: een patat met pindasaus en saté met softijs toe. Ik was benieuwd, hoe het lopen na "Een eenvoudige doch voedzame maaltijd" uit zou pakken.

Dat viel reuze mee. Voor de start was er een warming-up op muziek.

Om kwart over 7 werd het startschot gelost door Annelies van Strater en konden we vertrekken voor 4 rondjes van bijna 2,5 km. Het was een afwisselende ronde, met verharde en onverharde ondergrond, door stukjes bos en tussen paviljoenen door.

Ik startte vrij ver achterin, zodat het vrij lang duurde voor ik in mijn eigen ritme kon komen en Paul Verkerk achter me kon laten, die met een tijd van in de 52 minuten een prima debuut had op de 10 km. De eerste ronde kwam ik samen met Jaap de Gorter over de streep in 11.30, de tweede ronde ging het snelst met 11 blank. Halverwege de derde ronde dronk ik een beker water, waarna ik aan de werking van mijn maag kon voelen, dat patat met saté toch niet de ideale sportvoeding is.

In deze ronde lapte ik de nummer laatst van de 5 km en moest ik zelf op het laatste rechte stuk nog flink mijn best doen om zelf niet gelapt te worden door de winnaar van de 10 km. Met 11.20 ging deze ronde wat langzamer, waarna de laatste ronde weer wat sneller ging. Ik zag Jos Drabbels 100 meter voor me lopen en probeerde de kloof te dichten, maar dat lukte niet. De afstand bleef ongeveer even groot. Ik kwam in 45.03 binnen, geen toptijd, maar wel een tijd, waar je mee thuis kunt komen.

Van de pre-droogtrainingsgroep liepen Wil Verbeij en Andrea Landman ook mee met de Fit your body run. Andrea en Paul gingen na de loop naar huis, terwijl de rest naar Hen van den Haak vertrok, waar we de gezellige loop afsloten met een gezellige afdronk.

Geen opmerkingen: