donderdag 22 april 2010

Within Temptation

Vanochtend was ik onder het trainen nog volop na aan het genieten van het concert van Within Temptation in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Of om het met andere woorden te zeggen: ik rende met veel plezier over "Mother Earth" heen.

Ooit een akoestisch concert meegemaakt, dat begon met twee drummers? Het begin was veelbelovend. Mijn dochter en ik hadden stoel 1 en 3 op rij 1. Nu verwacht je, dat de eerste rij helemaal vooraan is, maar er waren nog 2 rijen voor, terwijl stoel 1 naast stoel 3 zat. Kunt u het nog volgen? Met deze logica kan ik wel begrijpen, dat de restauratie van de overigens zeer fraai geworden Stadsgehoorzaal financiƫel gierend uit de klauwen is gelopen.
Trouwens: met een kaartje op rij 1 zaten we bepaald niet voor een dubbeltje op de eerste rij. Maar het concert was de toegangsprijs dubbel en dwars waard. Het was een lust voor oog en oor. Op een half doorzichtig kleed over de volle breedte van het podium werden beelden geprojecteerd, terwijl het gezang van Sharon den Adel je in vervoering bracht.
Wat een stem! Als Sharon mee zou doen met de Tweede Kamerverkiezingen, dan had je geen stemadvies meer nodig. Met een achttal prima instrumentalisten wist dit podiumbeest de hele zaal plat te krijgen. Den Adel verplicht, nietwaar.
Het deel voor de pauze bestond voornamelijk uit akoustisch werk, het deel na de pauze was ouderwets versterkt. Wat een energie! Aan het eind van het concert ging iedereen uit zijn dak, van 15-jarige tot 65 plusser, van Gothic tot nette bloes.
En de toegift viel bij deze schaatser natuurlijk helemaal in het emmertje! Onder het trainen vanochtend volgden mijn voeten de hele tijd het ritme van "Ice Queen".

Geen opmerkingen: