zondag 13 juni 2010

Bommelmuseum

Op deze bewolkte zondagmiddag ben ik met Ada een stuk wezen fietsen als voorbereiding op de fietsvakantie deze zomer. Via Leiderdorp reden we naar de Ruigekade, waar we op een gegeven moment tientallen tegenliggers tegenkwamen: er was duidelijk een fietstocht georganiseerd, daar alle kinderfietsen versierd waren met een oranje ballon.
We reden naar Koudekerk, waar we een bliksembezoek brachten aan Oscar en Annelies van Wijk om via Alphen aan den Rijn naar Hazerswoude te trappen over een rustig weggetje de weilanden door. We reden door naar Zoeterwoude-Weipoort, waar we pal naast de brug op een geopend Bommelmuseum stuitten.
Dit museum konden we niet links laten liggen. Het was net gesloten, maar we konden wel een kop thee drinken op het terras, waar we praatten over de uit de hand gelopen hobby van een verzamelaar van het werk van Marten Toonder. Als u begrijpt wat ik bedoel?

Museum "de Bommelzolder" is op afspraak te bezoeken. Vandaag was er een buurtfeest in de Weipoort en ze hadden zo'n 200 bezoekers getrokken. En ze hebben in ieder geval een duo getroffen, dat ook graag een keer een bezoek wil brengen. De bibliothecaris en de onderwijzeres reden na deze ontdekking dicht bij huis naar huis, waar ze na 50 km fietsen door het Groene Hart trek hadden in een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

Geen opmerkingen: