vrijdag 18 juni 2010

Dutch dress en vuvuzela's

Het wereldkampioenschap voetballen is nu ruim een week bezig in Zuid-Afrika en op een enkele wedstrijd na kenmerkt het zich niet door sprankelend voetbal. Toch zijn er enkele zaken, waardoor dit kampioenschap toch in het geheugen gegrift zal blijven.

Allereerst zijn daar de Bavaria-meiden, die voor een feestelijke stemming zorgen op de tribunes. Maar helaas, dat is niet toegestaan door de hoge heren van de FIFA en Budweiser. Voor degenen, die het nog niet weten: voetbal op dit niveau is vooral een manier om heel veel geld te verdienen.
Vooraf verkondigde Sepp Blatter, dat het een onvergetelijk toernooi zou worden. En dat klopt, want met dit soort acties maakt de Bobo aller Bobo's zich onsterfelijk belachelijk!!!
En wat doet Zuid-Afrika? Dit land, dat zich met veel moeite en een heuse boycot, iets wat Budweiser ook verdient, ontworsteld heeft aan de apartheid, buigt deemoedig het hoofd voor deze vorm van economisch kolonialisme.
In een van de gewelddadigste landen van Afrika heeft justitie wel tijd, om een paar Bavaria-meiden te arresteren in opdracht van Budweiser, die alle reclamerechten in de stadions heeft opgekocht. En oordeel nu zelf: waar staat de reclame voor Bavaria?


Nee, als Zuid-Afrika werkelijk een belangrijk onderwerp aan wil pakken, dan zou ze zich op de vuvuzela's kunnen storten en dan met name op de hygiëne van deze toeters.

Want waar komen de vuvuzela's vandaan. Na een diepgaand onderzoek heb ik de feiten boven tafel weten te krijgen. Ik vermoed, dat geen weldenkend mens na het zien van deze schokkende beelden een vuvuzela meer in zijn mond zal stoppen.

Geen opmerkingen: