vrijdag 25 juni 2010

In de sloot

Het was deze week mooi zomerweer, hetgeen rond de langste dag van het jaar betekende, dat we heerlijke sportavonden hadden.
Dinsdagavond trainden we in park Cronesteyn, waar een koe verkoeling zocht in de sloot.

Toen mijn kinderen jong waren, heb ik dit prentenboek eindeloos voorgelezen.
Wij hadden echter geen tijd om naar deze koe te kijken, want we kregen Pieter Smit een serie gevarieerde oefeningen voor onze kiezen. Of kan ik beter zeggen: voor onze kuiten?
De dag erop kregen we skeelerles van Frank Damen. Dit was eveneens een gevarieerde training, met slalommen en Steigerungen. Aan het eind van de skeelertraining zouden we in drie treintjes 4 grote ronden op "de Bult" rijden, waarbij iedere ronde iemand anders de kop zou nemen. De anderen moesten proberen in de slag van de voorganger te rijden.
Ik zat in de middelste trein.
Maar zoals het in de sport hoort: alle aandacht ging uit naar de voorste groep. En dit keer was het volkomen terecht. Een paar weken geleden was een Zuid-Afrikaanse wielrenner in de sloot gereden en Jaap Ruijgrok wilde daar niet voor onderdoen. In de tweede ronde reed hij in volle vaart de bocht in. Iets te snel, want met skeelers kun je niet zo goed remmen....
Terwijl wij die bocht in een lager tempo in gingen, zagen we Jaap uit de slootkant kruipen. Terwijl Gabriëlle Boon, Marijke Damen en ik Mary Gerardts en Rick Goddijn inhaalden, sprak ik hen er op aan, dat ze niet naar de trainer geluisterd hadden: de opdracht was immers om de voorganger de volle ronde te volgen!!!!

Geen opmerkingen: