woensdag 2 juni 2010

"Mary is tenminste een echte vent!"


Nadat Jaap de Gorter op dinsdagavond vanwege een blessure de droogtraining noodgedwongen moest laten schieten, was hij op woensdag om miraculeuze wijze hersteld. Zozeer zelfs, dat hij skeelertraining kon geven. Eerst waren de G-schaatsers zijn proefkonijn en de oefeningen, die bij hen goed waren uitgepakt, kregen wij voor onze kiezen op deze prachtige zomeravond.
Een prachtige oefening was vaart maken en dan uitrollen met een tennisbal tussen de knieën. Daarna iets moeilijker: de tennisbal tussen de schoenen. En tot slot een bal tussen de knieën en tussen de schoenen. Hierbij viel de bal vaak. Je reed hierbij in tweetallen, en je partner reed achter je en raapte de tennisbal op. Ik was gekoppeld aan Lars Möller, een Deen. Volgens mij staat er op 14 juni een afspraak....
Terwijl de snelle groep onder leiding van Arthur van Winsen naar Leidschendam en Zoetermeer skeelerde, kreeg onze groep een serie speelse techniekoefeningen van Jaap.
Door de Fietsvierdaagse was de kantine van Swift op woensdagavond open. Met z'n zevenen gingen we even wat drinken. Jaap en ik hadden een Palm, Mary Geradts had een Amstel. Wij wachtten even op de bierglazen, die Ingrid Heijnsbroek mee zou nemen vanaf de bar. Annerieke van der Beek was weer ouderwets op dreef.
Jaap en ik kregen van haar te horen: "Een echte vent drinkt uit het flesje!" en ze voegde deze twee Elfstedenbikkels toe: "Eigenlijk zijn jullie mietjes!"
Toen ze zag, dat Mary een slok uit haar bierfles nam, was het bingo. "Kijk", zei Annerieke: "Mary is tenminste een echte vent!"

Geen opmerkingen: