donderdag 24 februari 2011

Carnaval


Het duurt nog even, voor het carnaval is, maar vandaag gebruikte ik het als thema bij de schaatsles in de Leidse IJshal. Het was met 119 kinderen een stuk drukker dan gisteren. Zonder dat ik er ook maar iets aan deed, kwamen 6 van de 7 kinderen, die ik gisteren les gegeven heb, uit zichzelf naar mij toe. Kennelijk is mijn manier van lesgeven hen bevallen.
Het leuke van het thema "Carnaval" is, dat je er zeer veel spelelementen in kunt stoppen. Mensen zijn verkleed en al deze vermommingen zijn te gebruiken om op een speelse wijze een oefening te doen. Even een kleine greep: een vogel, een clown, een kikker, een wielrenner, een tijger, een ruiter te paard, een koorddanser, een ooievaar, een sluipende Indiaan en een boer, die koeien aan het melken is. Bij elk van deze carnavalsuitdossingen is wel een schaatsoefening te bedenken.
Aangevuld met "de boom, die wordt hoe langer hoe dikker, een estafette met een pilon op de rug en tweelingtikkertje heb je een leuke schaatsles van een uur. En dat uur is zo voorbij!

Geen opmerkingen: