vrijdag 18 februari 2011

Alexander

Het is even wennen: op vrijdagmiddag maar één uur schaatsles geven in de Leidse IJshal in plaats van twee. En vandaag was er op dit vlak van mijn kant weinig initiatief. Door het begin van de krokusvakantie waren er minder kinderen op het IJVL-uur dan normaal. We gooiden alle groepen bij en door elkaar en begonnen met minimaal 5 rondjes rijden, gevolgd door schaatsen in de elastieken: je schaatst, terwijl je iemand voorttrekt. Een uitstekende oefening van kracht en techniek tegelijk.
Daarna was Monica van Rijn degene, die de 20 kinderen allerlei spelletjes liet doen: "Anna Maria koekoek", een estafette, "Schipper mag ik overvaren".

Tot besluit waren er een aantal tikspelletjes.
Max Delfos moest eerder weg en hij had aan mij gevraagd, of ik me over Alexander Marselis wilde ontfermen. Dat was geen probleem. Deze G-schaatser is altijd blijmoedig. Samen reden we onze rondjes, en we deden aan de spelletjes mee, waarbij ik Alexander een beetje stuurde. Als hij je tikt, dan is er geen enkel excuus in de trant van "Je hebt me niet geraakt", want sommige kinderen gaan dan gewoon gestrekt op het ijs.
Aan het eind van de les komt Alexander je altijd enthousiast bedanken: "Bedankt, Bert!"
Bij deze mijn oprechte weerwoord: "Jij ook bedankt, Alexander!"

Geen opmerkingen: