woensdag 4 mei 2011

Smoke on the water


Eén van de bekendste basloopjes in de popmuziek is die in "Smoke on the water" van Deep Purple.

Daar moesten we gisterenavond aan denken, toen Jos Drabbels, Jaap de Gorter en ik in de duinen ten noorden van Noordwijk liepen en er een helicopter met een grote waterzak boven ons hoofd vloog.
"Straks komen we gedoucht bij Hen aan" zeiden we gekscherend, de mogelijkheid overwegend, dat deze enorme waterzak boven ons geleegd zou worden. De helicopter kwam ongetwijfeld uit het duingebied bij Schoorl, waar we vroeger een paar keer op de mountainbike dit prachtige gebied doorkruist hebben en dat nu het doelwit is van een pyromaan: 70 natuurbranden in een paar jaar tijd gaat ver uit boven elk toeval.
In de duinen vertelde Jos, die net terug was van een weekje Texel, dat hij, met dank aan vogelaars, die de coördinaten doorgaven via internet, de Kaspische plevier had gezien, die slechts één keer eerder in Nederland was gespot.

Voordat wij door de duinen liepen, hadden we vanaf het huis van Hen van den Haak over het strand van Noordwijk naar Duindamse slag gelopen. Dat viel flink tegen. Er stond een harde noordoosten wind, die het niet alleen vrij koud maakte, maar de "rustige training" toch vrij zwaar maakte. Het leek wel, of we 4 kilometer lang in de elastieken liepen tijdens de droogtraining.
Onder het lopen door maakten we uiteraard ook geintjes over de wedstrijd Obama-Osama, die voor de laatstgenoemde op een verpletterende nederlaag was uitgelopen.

Na een klein uur waren we terug bij het huis van Hen, waar we een gezellige avond hadden, terwijl we tussendoor een blik wierpen op Barcelona-Real Madrid.

Geen opmerkingen: