donderdag 26 mei 2011

Controle

Het was gisteren een van de vele mooie lentedagen van 2011. Op de fiets reed ik de 10 km naar de ijsbaan van Leiderdorp, waar ik voor het eerst sinds september mijn skeelers weer eens onderbond.
De eerste slagen zijn altijd wat onwennig, maar na een paar rondjes ging het rechte stuk al weer redelijk. Jaap de Gorter zou vandaag de skeelertraining geven, maar hij had een verrassing voor ons: Marieke van Hoek, met het skeeleren een van de toppers van Nederland, was de eerste helft van de training gastdocent.

We zouden gaan werken aan de bochtentechniek. "Het begint met controle", zei Marieke optimistisch. Als je nog geen 2 kilometer hebt geskeelerd, is die controle echter af en toe ver te zoeken.

Maar met de zeer heldere aanwijzingen en oefeningen van deze medewerkster van Ooms-Sport in de Leidse IJshal, die vorige week officieel geopend is door Laurine van Riessen, lukte het redelijk, al ben ik wel zo eerlijk om te zeggen, dat de bocht op de schaats makkelijker is.
Nu bezit de skeelerbaan in Leiderdorp een geasfalteerde cirkel, dus we konden daar continu rondjes rijden. Bijzonder zwaar voor je linkerbeen.
Halverwege de skeelertraining nam Jaap de Gorter het stokje weer over van Marieke van Hoek en gingen we meer werken aan het rechte eind. Na de serie bochten ging dat verbazingwekkend makkelijk. Zelfs het terugsturen lukte deze eerste skeelertraining weer. De eerste klap is in ieder geval een daalder waard, ook al heb ik nog niet alles onder controle.

Geen opmerkingen: