zaterdag 28 mei 2011

Joris Raven

Eergisteren kreeg ik een mailtje van Joris Raven. Hij was op zoek naar de handtekening van twee leden van de vereniging "De Friesche Elf Steden", zodat hij lotend lid zou kunnen worden. Uiteraard was ik hier toe bereid. Ik heb een aantal keren met Joris op natuurijs geschaatst en met het zetten van je handtekening verklaar je, dat je het potentiële lid in staat acht om de Elfstedentocht te volbrengen.

Joris Raven is een goede schaatser, die de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee twee keer volbracht heeft, dus voor die proeve van bekwaamheid is hij met vlag en wimpel geslaagd.
Na vanochtend in de bibliotheek van Rijnsburg gewerkt te hebben, ben ik vanmiddag eerst even wezen hardlopen. Een rondje Stevenshof van 7 km onder een bewolkte hemel met een harde wind. In ieder geval ging het een stuk lekkerder dan vorige week zondag. Dinsdag ben ik in ieder geval voldoende hersteld om weer gewoon aan de droogtraining van de IJVL mee te doen.
Na me gedoucht te hebben, kopieerde ik mijn lidmaatschapskaart van de Elfstedenvereniging, want dat bewijs moet bij het inschrijven van nieuwe leden op het vel met de handtekeningen geplakt worden.
Terwijl Joris en ik over onze tochten op natuurijs praatten, ging het mobieltje van Joris. Jaap de Gorter belde. Mijn Elfstedenmaatje levert Joris de tweede benodigde handtekening. Het gaat dus helemaal goed komen met de inschrijving van IJVL-lid Joris Raven.

Geen opmerkingen: